Kretsleiren er avslutta

IMG_8257Rk

Tirsdag til onsdag var det haik.  Speiderne overnatta ute på fjellet – noen med telt – de fleste med bare presenning.  Roger har et flott opplegg for haiken. Regn fikk vi vår del av på kretsleiren og regn kom det nok av denne natta. Det var flere flotte haikeruter å velge mellom. Fire speidere fra Flosta reiste lengst, de blei henta av taxibåt i leiren og kjørt til Mogen der vandringa kunne begynne til overnatting ved Stordalsbu, dagen etter gikk turen videre til Steigaros der de blei henta med automobil.

Andre valgte å ta Krossobanen for overnatting i nærheten av Helberghytta. Det var to alternative ruter til Helberghytta.  Roy er tilstede og passer på at speiderne har det godt og kan klare seg sjøl. På onsdagen gikk speiderne ned igjen. Noen ønska å forlenge haiken på onsdag for turen var så fin.  Været blei fint på onsdagen.

Storparten av speiderne valgte å gå til Vermdeviki, i gangavstand fra leirområdet.

Tirsdag deltok en gjeng ledere og rovere på sabotørruta.  Rapportene fra deltagerne var tydelig på at kjentmannen kunne gjerne fortsatt videre i lang tid i regnet – for han kunne formidle historiene så entusiastisk og flott. Takk takk.  På kvelden samla alle som var igjen i leiren til felles måltid i kretsteltet. Grillspyd med tilbehør.

Onsdagen viser seg med bedre vær. Denne dagen er det ikke program. (Noen er på besøk til skimuseet i Morgedal).  Flott med en rolig dag i ei hektisk uke.

Torsdag er det samme opplegg som på mandag der halvparten reiser til Gaustadtoppen umiddelbart etter flaggparaden.  Halv elleve er bussene tilbake for å kjøre resten til Krossobanen og Vemork.  Tidsskjemaet er stramt for bussene men avgangene går presis på klokkesletta som er planlagt.

Torsdag er også leirbålavslutning med leirsang og leirbålsaktiviteter. Se bilde øverst.

Fredag er avreisedag med nedrigging av gruppeområde og fellesområde med portal, scene og kretsteltet. Alle er med og hjelper til. Vi leverer leirområdet tilbake til grunneier Jon Neset.